onsdag 26. desember 2018

Frokost på Chez Cora og rusletur inne og ute Down Town

30.juli 2018


Vi hadde vært en uke på tur, en uke og en dag egentlig - om vi regner med den ekstradagen vi la til for å overnatte på hotell en natt først. Men i Montreal hadde vi vært en uke nå og dagens plan er å ta det ganske rolig og avslappet, og handle litt - for i morgen er det Canada Day og vi skal ut på tur med gode venner. Ryktene sa også at dette var siste dag før vi raser inn i hetebølgen, og som tidligere sagt - vi liker ikke hetebølger. Men det var bare å bli vant med det, for det ble noen av dem denne sommeren. Etterhvert skulle vi bli ganske lei av å rusle i undergrunnen også.

Metro Saint Laurant

Heldige oss bodde bare 5 minutter fra nærmeste metro-stasjon, fantastisk beliggenhet på leiligheten, men dessverre var det ikke lenger lov til å leie ut til turister her, så om vi aldri så mye ønsker, blir dette første og eneste besøk akkurat her. Vel, denne morgenen ruslet vi opp til Saint Laurant metrostasjon og tok metro derfra til Peel. Stasjonene ligger tett i Down Town, så tett at noen steder kan man se fra den ene til den andre gjennom tunnelen. Det betyr at man lett kan gå om man vil, men noen ganger er det godt å slippe. Den grønne metrolinja går parallelt og omtrent under Rue St. Cathrine gjennom sentrum, så alle stasjonene fra Place des Arts til Guy Concordia er mer eller mindre midt i Down Town, og St. Laurant i øst og Atwater i vest ligger rett i utkanten.




Dagens frokost ble inntatt på Chez Cora, rue Drummond et par gater vest for Peel. "Vest" etter Montrealsk måte å se det på... , for det som omtales som øst og vest, nord og sør i byen, passer ikke helt med kompasset...  Vi har spist her mange ganger før, men denne gangen var vi faktisk litt skuffet både over maten og menyen. Det var helt ok, men ikke noe vi kommer til å huske. Familiens yngste savnet pannekakene de hadde før, og selv om Egg Benedict'n var god, var den ikke like god som på Eggspectation eller yndlingsplassen i vårt gamle nabolag.

Construction på Drummond også... 

Første punkt på lista var krysset av og neste punkt er å var å handle litt til morgendagens utflukt. Vi trengte bl.a noen badehåndkler og solhatter.  Det var håndkler i leiligheten, men vi foretrekker å kjøpe våre egne når vi skal ta dem ut av huset, da trenger vi ikke å være så forsiktige. Rette plassen for sånn kjøp, er "Dollar store" - eller rettere sagt "Dollarama" på Alexis Nihon kjøpesenter. Vi kan ta metro'n bort, men det er ikke så langt å gå og temperaturen fin, så vi går.



Halloooo - er det noen våkne her? Det var utrolig stille da vi kom til Alexis Nihon, stille før stormen kanskje. Men det var godt for oss, for da fikk jeg handlet både fargerike håndkler (du får ikke hva som helst for et par dollar liksom...), solhatter og litt annet småtteri. Jeg husker ikke om jeg har sagt det før, men dette er "mitt" kjøpesenter. Det var her vi pleide å handle mest da vi bodde her, begge gangene faktisk. Det et et ikke så altfor stort kjøpesenter med akkurat det vi trenger av butikker, inkl. en flott IGA matvarebutikk og en grei Food court i tredje etasje.

Metro McGill

Place Mont Royal Trust


Så var det å sette seg på Metro'n igjen - til Mc Gill College - midt i Down Town, rett og slett fordi det begynte å bli varmt og vi orket ikke å gå ut, og vi hadde heller ikke lyst til å dra hjem ennå. Montreals metrostasjoner er ganske artige, ingen av dem er nemlig like! Fra McGill gikk vi inn i undergrunnsbyen, som forresten ikke bare ligger under grunnen, det dreier seg om en stor del av byen hvor du kan bevege deg uten å behøve å gå utendørs. Den er bundet sammen av ganger både under  over gateplan. I utgangspunktet er den laget med tanke på den tøffe vinteren, blir det sagt. Men vi har vel brukt den vel så mye og kanskje mer om sommeren. Vinteren kan man kle seg...  Etter å ha ruslet litt rundt her og der, ble vi enige om en tur utendørs igjen - tross alt var det sol og sommer, noe vi ikke hadde vært så bortskjemte med de siste årene. Vi kom oss ut av undergrunnen midt i byen og ruslet ned mot Place des Arts / Place des Spectacles.


Sprinkler på Place des Spectacles / Place des Arts



Denne gangen valgte vi en uterestaurant og ikke trappa foran hovedscenen for å få oss noe drikke. Her satt vi og kikket på livet, på ungene som lekte i fontenen, hørte litt musikk i bakgrunnen og bare koste oss. Vi kunne fått oss noe å spise her også, men bestemte oss for å ta middagen hjemme i stede for. Det kan bli litt mye spising ute, og vi har fremdeles noen uker igjen av ferien. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar