mandag 13. august 2018

Hetebølge på vei...

29.juni 2018


Vi hadde vært i Montreal nesten en uke, og nå var vi på vei inn i den første hetebølgen. Hetebølger hører sommeren med, så det er vi ikke ukjente med, selv om vi ikke er spesielt i glad i dem. Det skremmende denne gangen, var at det skulle vare en uke, og luftfuktigheten kom til å bli så høy at effektiv temperatur ville komme opp til godt over 40 grader.  I ettertid vet vi jo at minst 45 mennesker døde som følge av hetebølgen. Men for oss som er friske og raske, har air-condition i leiligheten og alle muligheter til å finne på ting innendørs og avkjølende aktiviteter utendørs, går det jo helt fint. Selv om det ikke er drømmeværet. Heldigvis er det nok av innendørsaktiviteter og andre nedkjølende ting vi kan gjøre.

Men, denne dagen skulle det "bare"  bli 29 grader, luftfuktigheten skulle ikke bli så gal heller, så det måtte vi nyte. Luftkvaliteten var også god, så i det store og hele ble det en riktig så bra dag!



Bixi - (bysykkel-systemet) i Montreal er veldig praktisk. Vi var så heldige at vi hadde en stasjon rett utenfor leiligheten vår. Det er veldig kjekt når vi har en i husstanden som enkelt og greitt sykler til Markedet for å kjøpe ferskt brød til frokost!



Ikke vondt med fersk baguette til frokost!  Disse fra Atwater Marked er byens beste! Sprø og gode, og med litt god ost og skinke ved siden av, er det skikkelig drømmefrokost. To-dager-gammelt grovbrød med sirup blir liksom ikke det samme...


Rue Ste. Cathrine, rett ved Place des Spectacle / Jazz-festivalen

Inngang til Jazzfestivalen fra øst

Egentlig hadde vi tenkt at vi skulle finne oss en park, alltid godt med litt grønt gress i varmen. Men så endte vi rett og slett opp med å bare rusle litt rundt på Jazzfestivalen. Det var ikke så mye som foregikk midt på dagen, men det er trivelig likevel. Det er passelig folksomt, musikk og mulighet til å få seg både en øl eller en brus, eller en is for den saks skyld. Det er flere boder og Food-trucks som selger både mat og forskjellige typer drikke, både med og uten alkohol. Vi spiste litt, satt i trappa og tok oss en øl, rett og slett bare koste oss!


Det er litt mindre folk enn om kvelden, men stemning likevel.



På Rio Tinto-scenen midt på plassen var det Storband-konsert. Det svingte godt! Alle konsertene her på området er gratis, ingen inngangspenger for å komme inn på plassen. Det eneste man må gjøre, er å åpne vesker og sekker og vise fram innholdet. Alt foregikk fint og vaktene var blide og hyggelige, men vi merket at det var flere sikkerhetsvakter og tiltak enn det har vært tidligere. Sånn har verden blitt.




Etter konserten var det tid for litt nedkjøling i sprinklene. Akkurat denne dagen var det mest barn som benyttet anledningen. Ungene løper rundt her i badetøy, og barnehager fra sentrumsområdet tar også ungene med hit for å leke og kjøle seg ned i vannet. Når hetebølgen setter inn, kommer nok folk i flere aldre til å stikke en arm, et ben eller større deler av kroppen borti for å få kjølt seg ned litt eller mye.

Livet på ferie i storbyen er herlig!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar