fredag 3. august 2018

Byens beste utsikt?

Vi trodde vi visste "alt" om denne byen, men vi visste ikke om Observatoire Place Ville Marie, som ligger midt i byen, 185 meter oppe, på taket av en av skyskraperne. Kanskje er det noe nytt, kanskje var det her sist vi bodde her, uten at vi fikk det med oss. Spiller ingen rolle, det er ikke dumt å gjøre noe for første gang heller...


Jeg kan falle i staver av den norske fjellheimen og får tårer i øynene av å se Lyngsalpene på nært hold, men en flott utsikt over storbyen er ikke å forakte det heller. Alt til sin tid og sitt sted. Å rusle blant skyskraperne og se opp på dem er ganske imponerende det også, det er mange interessante og imponerende bygninger. Det anbefales virkelig å ta seg tid til å kikke på dem og studere dem, ikke bare nedenfra, men ovenfra også. Det kunne vi fra Observatoire Place Ville Maria. Bygningen her er ikke byens høyeste, men pga beliggenheten og avstander føltes det som om vi var på toppen av alt. Utrolig kjekt, og litt pirring av høydeskrekken, som ingen av oss egentlig har. Men det kilte litt i magen da vi så rett ned. Må forresten beklage kvaliteten på bildene som er tatt gjennom glassvinduer av forskjellig renhetsgrad og i forskjellige vinkler på sollyset.



Heisturen opp var en opplevelse i seg selv. Å rase opp 43 etasjer på litt over halvminuttet kjentes i magen (og kanskje enda mer ned igjen). Deretter måtte vi ta en ny heis de siste etasjene opp. Jeg tror at vi endte opp i 47 etasje tilslutt. Der oppe ble vi møtt av 360 graders utsikt. Helt fantastisk. Det koster ca 20 dollar for voksne og litt mindre for barn og studenter å ta heisen opp.


Down Town rett øst for Ville Marie

Selv uten høyeskrekk kjentes det i magen når vi så rett ned fra vinduene. Det var langt ned! 185 meter for å være ganske nøyaktig.


Mot nord-øst, kan såvidt skimte korset på fjellet.


Mot øst med Olympiastadion med tårnet i midten


Mot Place des Arts


Mot sør og lett øst, Bridge Jaques Cartier litt bak til venstre.

Parieserhjulet i Old Port og Biosphere på Ile St.Helen

Mot sør 

Le 1000 - byens høyeste bygning

Place Ville Maria er Montreals 4.høyeste bygning. Den høyeste er og forblir Le 1000. Den er 205 meter høy og holder seg akkurat innenfor særregelen om at ingen får bygge høyere enn fjellet. Det er forresten Place Ville Maria som er det virkelig sentrum av Montreal. Guiden vi hadde på en senere tur, kunne fortelle at dersom du kommer med bil til byen og stiller inn gps'n på Montreal, så vil du havne her. 

Mot fjellet / Mont Royal

Down Town 
Som sagt, bildene er ikke de beste, men opplevelsen var helt topp! Det er jo det viktigste, tross alt. Selv om jeg tar mye bilder, og poster mye, så er jeg opptatt av at ferien skal oppleves i seg selv, ikke kun gjennom mobilen eller kameralinsa. Her oppe kan vi være så lenge vi vil når vi først kommer opp, ingen jager deg ned igjen  stengetid i alle fall. Jeg gikk først en runde og tok bilder, og etter det ble alt pakket ned i sekken og resten av tiden brukte vi til å nyte utsikten og kose oss.  Det er også en restaurant her opp, i 44 etasje, "Les Enfants Terribles", der kan man få seg et bedre måltid med enda bedre utsikt. På travle dager bør man nok bestille bord. Vi derimot tok heisen ned igjen i full fart, 37 sekunder fra topp til bunn! Anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar