mandag 16. april 2018

Junk-food for glade vandrere!

Montreal er en trygg by å bevege seg til fots i, og det gjør vi. Vi går langt og ofte. I tillegg til at byen er trygg, men ikke glem å bruke hodet, så er det tre ting som gjør at det er helt greitt å legge ut på lengre fotturer.

1. Det går (nesten) alltid en buss og den går (nesten) alltid til en metrostasjon, så er du på ville veier eller begynner å bli i overkant sliten i beina, så hopp på en buss, gå av på første Metrostasjon og finn en metro som tar deg til en plass du er kjent eller bor.

2. Det finnes alltid en park eller et lite grønt kvarter med en benk eller to hvor man kan hvile seg og kanskje nyte medbragt mat.

3. Det finnes utrolig mange plasser hvor det går an å få seg en matbit, enten for å spise der eller for å ta med seg til neste park.


Frite Alors! for eksempel - for dem som liker "frites" - for det er stort sett det de serverer, frites med et godt utvalg i dipsauser ved siden av. Du kan også få burgere og noen andre kjøtttyper - og Poutines! Poutines er en "nasjonalrett" i Quebec. Den oppstod på 50-tallet og består i hovedsak av pommes frites, ost og brun saus. I dag finnes den i flere varianter og har nesten blitt en kult, det finnes til og med egne Poutines festivaler!



Frites Alors! skryter av at de serverer "Ekte belgiske fries". Fries'n er god den, smakfull og sprø, men hvor belgisk den er, skal ikke jeg uttale meg om. Det er helt ok mat for en glad familie på vandring i Montreals gater. Litt salt fries og noe godt å drikke til en helt grei pris, er ikke å forakte verken en varm sommerdag eller en kald vinterdag. Og så har det selvfølgelig med gamle minner å gjøre.


Vårt første møte med Frites Alors var på en Øl-festival i byen for en evighet siden, og da smaker jo et meste aldeles himmelsk. Og da vi da noen år etter det snublet over nettopp denne restauranten på Laurier Street måtte vi bare gå innom, og det har vi fortsatt med hver gang vi går forbi på en av våre turer i området. Jeg leste forresten at de nå har åpnet mange flere restauranter på flere steder i Montreal. Så vi får se om vi kommer til å prøve noen av de andre neste gang, eller om vi må tilbake til denne for å mimre. Ikke godt å vite om maten er like fristende uten mimrefaktoren!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar