lørdag 14. april 2018

Det var en gang en norsk skibutikk...


Helt her ute i sommerlandet er det faktisk vinterland noen måneder i året, ordentlig vinterland. Det er forresten en av de tingene vi virkelig likte med å bo i Montreal - her er det skikkelig sommer og skikkelig vinter, og høst og vår mellom der. Det er så deilig å bo et sted hvor man har alle årstider og hvor det ikke er samme temperatur når man går rundt juletreet i skolegården siste skoledag før jul som det er når man blir ønsket god sommer i juni.

Og her i hovedgata i Ste Anne de Bellevue - akkurat her - lå det en gang en norsk skibutikk, Norway Nordic. Første gang vi var her var på begynnelsen av 2000 og da kjøpte mannen i huset seg Telemarkski. Etterhvert gikk de over til å kun ha langrennsski og tilhørende utstyr. Her var det god service med kyndige ansatte som ga råd, reparerte og preparerte. Vi var alltid her ute en tur i begynnelsen av vinteren for å oppgradere skiparken, ordne ski, kjøpe skismørning, varme votter eller et eller annet annet. Det var alltid kjekt å komme hit ut, selv om byen var mer eller mindre død - i alle fall i forhold til om sommeren. De fleste gangene fikk vi til og med snakket litt norsk.

Butikken ble nedlagt i 2010, og det visste vi da vi var her sommeren 2015, men vi måtte bortom bare for å se... for tenk om det hadde skjedd et mirakel... Men det hadde det selvfølgelig ikke. Og ikke finner jeg bilder av dem gamle butikken heller, selv om jeg er helt sikker på at jeg tok det en gang!

Once up on a time there was a Norwegian Ski Store here in Ste Anne de Bellevue. They sold skis and equipent for cross contry skiing and did maintenance and repairs on cross country skis. Sadly the store was closed in 2010, but one of the guys that was working there, still do maintenance and repairs etc from his business located in Kirkland. Nordic Ski Service.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar