søndag 22. april 2018

Montreal Skyline

Det er noe eget med storbyen - noe med de høye husene - stemningen - lydene - luktene - den avslappede travelheten som menneskene i denne byen er så gode til. Og ikke minst utsikten fra fjellet. Dette er Montreal Skyline fra flere vinkler!



Montreal har en forholdsvis "liten" Skyline, sammenlignet med mange andre Nord-Amerikanske storbyer. Men obs, obs - dette kan endres mye i årene som kommer, og har nok endret seg siden vi var der i 2015 også. Ryktene sier at det vil  bli store forandringer, flere høye bygninger, men også flere grønne og bilfrie områder i Down Town. De har en lov i Montreal som sier at ingen bygninger kan være høyere enn "The mountain", dvs. Mont Royal. Den loven gjelder fremdeles, og byens høyeste bygning er den 205 meter høye "Le 1000" - den med "trekantet" topp som ligger til venstre av de tre skyskraperne midt på bildet her. Denne billedserien er kanskje utdatert allerede nå, men historie er viktig det også. Bli med på en liten vandring i og rundt byen "min".

La oss begynne fra gatenivå Down Town
Som dere ser på flere av bildene, er det en sjarmerende blanding av gammelt og nytt, for det er ikke sånn at man bare kan rive gamle ting for å bygge nye. Man bygger gjerne rundt eller ved siden av. 



Gammel og nytt om hverandre


Et par gater ned - en kikk opp mot Down Town

By night

Tidlig kveld

Formiddag

 Fra Old Port i øst



Fra Mont Royal - fjellet midt i byen

Bridge Jacques Cartier er også et landemerke med sine små Eiffeltårn på toppen, som ikke synes her.


 
Fra Olympiske tårnet - et godt stykke øst

Bridge Jacues Cartier kan sees herfra også.

 

Og til slutt mot nyere tider - det bygges...


Jeg regner med at disse bygningene er ferdige nå, så det blir spennende å se hvor mye forandringer som har skjedd neste gang vi reiser bortover. Av natur er vel vi mennesker i mot forandringer, spesielt når man gjerne vi beholde minnene som de en gang var. Men det er spennende også, og fint og se at ting forandrer seg, forhåpentligvis på en positiv måte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar