tirsdag 1. mai 2018

Små glimt litt herfra og derfra ... Down the memory line... part 1




I 2012 klarte jeg rett og slett ikke å gå ned her.  Vi gikk fort forbi en gang, men det var for nært og selv om vi visste at vi hadde gjort det rette med å flytte, så var det likevel vanskelig. I 2015 der i mot var det helt ok, og da vi til og med traff en gammel nabo som kjente oss igjen, var det bare koselig og gode minner. Nå, i 2018, savner jeg fremdeles leiligheten og nabolaget.




Vilt og vakkert langs St. Lawrence-elva mellom LaSalle og Verdun. Fra en av mannen i husets sykkelturer. Det er lett å skjønne hvorfor det ble bygget kanal. I dag brukes ikke kanalen, men de store båtene går opp mot fastlandet på mot South Shore for der har de laget en renne for båttrafikken.



Har du ikke sykkel, så kan du leie deg en Bixi eller leie sykkel på et av utleiestedene i Gamlebyen ellr nær Atwater Marked. Vi liker Bixi, men ikke glem å lese "bruksanvisningen". Du kan jo begynne med å lese dette HER. Bixi er et bysykkelsystem som er beregnet på kortere etapper. Klarer du det er det absolutt en god deal, men rekker du ikke å sette sykkelen i en ny stasjon innen tiden, så kan det fort bli dyrt.




Gå, sykle eller rollerblade langs Canal Lachine, bare pass på at det er det ofte kan være forskjell på hvor man sykler og hvor man går. Følge med! Stort sett går man ikke til fots på sykkelstiene. Eller lei en kano fra en av utleiestedene nær Atwater Marked.





Stopp og ta en øl og kanskje litt å bite i på Terrasse St. Ambroise før du går videre eller snur og går tilbake mot byen. Anbefales! Barn / ungdom under 18 år har adgang til terrassen i følge med voksne fram til klokka 20.00. I Quebec er uterestaurantene røykfrie!  De var ikke det sist vi var i Montreal, men det er de nå, og det gleder vi oss til!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar