onsdag 24. juni 2015

Atwater Market

Metro: Lionell Groulx, orange eller grønn linje. 


The Market - Atwater Market er for noen av oss markedet med stor M.  Andre betegner det som overprisa og en overhypa turistmagnet.  Joda, det finnes store og billigere markeder i byen, Jean Talon Market, nord i byen f.eks, men vi elsker både lyden, lukta og synet av Atwater Marked, uansett årstid.  Og lukta og synet forandrer seg etter årstiden.  På senvinteren er det Maple Syrup som dominerer, utpå våren kommer sommerblomstene, frukt og grønnsaker dukker opp etterhvert, så er det høstblomster på sensommeren, pumpkin i oktober og juletrærne kommer en gang i november.






Vi bodde 5 minutters gange herfra, og det var her vi handlet brød, grønnsaker, kjøtt, fisk, ost, pålegg, kaffe, spennende oljer, edikker og krydre og mye mer, så for oss er dette markedet med stor M.  Det ligger dessuten fint til nede ved Canal Lachine og det er en herlig plass å henge rundt en fin sommerdag. Og det var det vi gjorde i dag.  Denne gangen bor vi omtrent 15 minutters gange fra Markedet, men selv om vi har en flott butikk rett over gata, kommer vi nok til å gå noen turer til markedet for å handle litt ekstra.



Vi kikket på livet, spiste is, handlet baguetter og skinke til lunsj og ruslet litt langs kanalen.  Det er utrolig å ha et sånt område bare et godt steinkast fra sentrum.  Her kan man sykle, padle, ro, kjøre motorbåt, ha piknik og hva man nå ellers har lyst til.  Men i dag var det først og fremst markedet vi ville nyte.

Atwater Market ligger på Avenue Atwater helt nede ved kanalen.  Det er gangbar avstand fra sentrum (25-30 minutter), i alle fall for sånne som oss som liker å gå.  Kart er en nødvendighet når du er i Montreal!  Andre muligheter er å ta Metro (grønn eller orange linje) til Lionel Groulx, ta til høyre på Atwater når du kommer ut, 4-5 minutter å gå.  Buss 36 går på Notre Dame og stopper ved Avenue Atwater.




Psst -  om du går rundt her og finner noen togspor, så betyr ikke det at toget har gått, det betyr at det plutselig kan komme...  selv der det føles som temmelig ulogisk at det skal komme et tog.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar