tirsdag 23. juni 2015

Ut å fly


Det blåste heftig på flyplassen da vi kom dit tidlig på morgenen og vi hutra litt og vinden rev oss i håret der vi stod altfor tynnkledde mens vi lempet bagasjen ut av bilen.  Inne var det stille morgenstemning for morgenflyene hadde akkurat gått og vi var de første til neste fly.  Vi er kronisk forsent ute med det meste, men ikke når det gjelder å møte opp på flyplasser, togstasjoner eller hva vi nå skal ut å reise med. Det er noe beroligende godt med å vite at vi har tid nok til å håndtere mulige humper i veien.  I dag var det ingen humper i veien heller, bare herlig, forventningsfull morgenstemning på en nesten tom flyplass. Deilig, vi er i gang!

Oslo Gardermoen


Det er nesten alltid for lite sitteplasser på Gardermoen, men denne gangen var vi heldige.  Selv om det var fullt da vi kom, forsvant det plutselig en haug med mennesker fordi det viste seg at flyet de skulle med ikke gikk fra den gaten likevel.  Deilig å kunne sette seg ned rett ved gaten og vente den lille timen vi måtte tilbringe der.  Fullt var det på flyet også - overbooket.  Men det så ut som om det holdt med den ene etterlysningen etter frivillige til å stå over, godt var det for da fikk vi kommet oss ombord og dratt avgårde i rett tid.  Vi fløy Lufthansa denne gangen fra Oslo til Munchen.  God atmosfære på flyet og overraskende god beinplass.  Lurer på hvordan det gikk med jenta bak i flyet, hun som gikk ombord tydelig preget av flyskrekk.  Håper noen klarte å lose henne gjennom turen og hjalp henne å takle redselen sånn at turen ble så god som mulig.  Flyværet var fint, turen gikk fint og landingen var god.  Håper det hjalp.


Over Atlanteren


Å, det er kjedelig å fly så langt!  Den første timen er det ikke så galt og kanskje ikke den neste heller. Da har man ro til å kjenne på feriefølelsen og kjenne at roen senker seg i kroppen og i hodet.  Over skyene er himmelen alltid blå - denne gangen også.  Midt oppi kjedsomheten er det noen fascinerende og ganske fint å sitte å se på fly-vingen og himmelen.



Vi drikker, spiser snacks, får servert en ny omgang med drikke, middag, mer drikke, kaffe, avec... og sånn går nå tida.  Småsover litt, leser litt og følger med på skjermen hvor vi befinner oss og hvor langt det er igjen.  Føles forresten helt ok å reise med en tenåring og ikke småbarn...



Vi fløy Lufthansa her også, for første gang.  Det blir sikkert ikke siste.  Det var hyggelig betjening, god mat og behagelig fly med ok beinplass til å være økonomiklasse.  Innflyvningen til Montreal var lang og ikke bare behagelig, det blåste en del og var ganske tett skylag.  Men landingen var bortimot perfekt, spesielt med tanke på vinden.  Men vinden var faktisk den eneste humpen i veien denne dagen, og da kan vi ikke klage.


Det var tilløp til klapping da vi var trygt nede og det var nok flere enn meg som hadde holdt pusten ørlite grann de siste meterne.  Nå er vi her!  Let the fun begin!

2 kommentarer:

  1. Koseligt å få lov te å følge med på bloggen din Berit. Jeg har aldri vert på disse tragtene og gleder meg te bilder og sommerblogg fra deg. :)

    SvarSlett