mandag 25. juni 2018

Endelig er butikkene åpne igjen! Og alt skal helst være som det alltid har vært...

Klart for frokost hjemme!

Nasjonaldagen er over og butikkene åpner igjen - i alle fall noen. Her er det sånn at om en bevegelig helligdag faller på en lørdag eller søndag, blir fredagen eller mandagen fridag. Derfor er ikke byen helt i full drift igjen, men favoritt-kjøpesenteret vårt var åpent i dag, i alle fall de fleste butikkene. Og supermarkedet et par gater herfra var åpent også sånn at vi kunne få kjøpt oss litt mat til frokost hjemme i dag, samt litt andre nødvendigheter.



I tillegg til mat, skulle vi kjøpe sko, noe vi alltid gjør når vi er her. I samme butikken hver gang - jeg har kjøpt gå-skoene mine der siden 2001. Ikke fordi de er så innmari spesielle, tror jeg, men fordi akkurat de skoene jeg liker, får jeg ikke tak i der vi bor i Norge, så derfor har det blitt sånn at det første vi gjør når vi kommer hit, er å kjøpe nye sko til meg. I dag fikk resten av familien nye sko også.

Vi handlet litt andre ting og kikket oss rundt for å se om de faste plassene vår fremdeles var der de skulle være. Noen var der og andre var lagt ned eller flyttet. Ikke akkurat unormalt det, men det blir alltid litt sånn "Å, nei - den er ikke her lenger" - alt skal jo helst være som det alltid har vært...



Etter en liten hvilepause hjemme, ruslet vi ned til Old Montreal for å få oss en enkel middag og for å få oss en kveldstur. Selv på gamle plasser skjer det forandringer. En gammel restaurant som vi pleide å gå på når vi skulle skeie ut med en litt finere middag var lagt ned og blitt klesbutikk, og isbutikken som vi alltid har vært innom var gjort om.  Det store utvalget av is, var minsket ned til en liten disk innerst i butikken. Det var kanskje det mest skuffende! Men bortsett fra det, så er jo det fine med sånn gamle bydeler at det vil aldri skje så store forandringer andre steder enn inni bygningene. Gamlebyen er en typisk turistplass, men det er likevel en stemningsfull bydel å rusle rundt i.


På vei hjem til leiligheten




Vi bor bare 10 minutter å gå fra Gamlebyen, så vi gikk både ned og opp igjen. En fin rusletur det også. Vi går i det hele tatt mye når vi er her, eller når vi er på ferie generelt. Men vi er fremdeles ikke helt tilvendt tidsforskjellen, så vi ble ikke så lenge før vi fant veien hjem igjen. Det blir bedre og bedre dag for dag...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar