lørdag 23. juni 2018

På vei

 

Jeg elsker flyplasser – spesielt om morgenen. Det er noe med denne temmelig avslappede stemningen, ispedd litt travelhet og usikkerhet. Hvor skal jeg? Hvor er gaten? Rekker jeg flyet? I dag er det lørdag, og da er det mest avslappethet. De aller fleste er kledd og utstyrt til ferie, travle buisness-folk med stresskofferter er det ikke mange av.

Det er deilig å komme gjennom sikkerhetskontrollen. Familiens yngste ble plukket ut til sporadisk narko-kontroll, så da har vi prøvd det. Vi andre gled lett gjennom. Det er alltid litt spennende det også, selv om vi vet at vi har alt i orden.


Jeg haaaater å være sent ute, i alle fall når vi skal ut å fly. Da har vi alltid god tid. I dag var det enkelt, for vi startet reisen i går og har overnattet på hotell så nærme flyplassen at det var lenger å gå fra langtidsparkeringen enn fra hotellet …  I går bare slappet vi av på hotellrommet etter å ha spist en god middag i restauranten. Herlige senger var det også, en et lekkert bad

Det har vært en travel jobbeuke, og det er alltid litt travelt med pakking og klargjøring av huset før en lang ferie, så det var utrolig deilig å bare sette seg i bilen etter jobb i går og dra av gårde.
Sist gang vi fløy til Canada fra Sola, var vi særdeles lite fornøyd med servicen og tempoet ting gikk i. Denne gangen gikk det langt bedre, og det var langt mindre kø. Nå er vi klare til en god dagsetappe på reise, om alt er i rute, lander vi i Montreal om 9 timer og 50 minutter.


Vi flyr KLM denne gangen, og som vanlig er servicen upåklagelig. Vi er litt forsinka fra Amsterdam, men vi lander til planlagt tid og da er det bare å ta beina fatt. Schiphol er stor... og vi har bare 1 1/2 time på oss. Med en eviglang kø gjennom passkontrollen er ikke det mer enn vi trenger. Så nesten ut som om vi kom midt i lunsjen eller noe sånn, for det var bare to luker som var betjent da vi kom. Etterhvert ble det åpnet flere og vi kom oss greitt gjennom.


Flyturen over Atlanterhavet gikk fint, ingenting å klage på, det er bare temmelig kjedelig, så det var deilig å komme fram. Passkontroll, bagasjehenting og tollpassering gikk fort og greitt og plutselig satt vi der i taxien på vei inn til byen og leiligheten vår. Vi hadde ikke kjørt lenge før følelsen av å være hjemme dukket opp! Den velkjente følelsen av Montreal's lyder og lukter og stemning! Det er som å komme hjem denne gangen også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar