mandag 25. juni 2018

Construction - det graves og bygges overalt.

Vi klarte å sove helt til klokka halv fem i dag morges, og jeg tror jammen meg at vi duppa litt av etter det også. Men klokka syv var vi klare til å starte dagen. Vi hadde ikke så mye å starte med da, for ingen av oss orket å handle i går, så her var det tomt for det meste. Vi brukte den første timen på å rydde litt på plass og stelle oss før vi gikk ut for å finne en plass å spise frokost. Vi bor heldigvis veldig sentralt med kort vei til det meste.

Smoothie med forskjellige bær og med appelsin, banan og mango. Yam!

Two eggs, easy over, potatoes, ham and beans

Vi endte opp på Eggspectation ved Place des Arts. Her har vi vært før - her er det virkelig eggstraordinært... Det å gå ut og spise frokost er noe av det vi gleder oss mest til når vi reiser til Montreal. Vi går jo ut og spiser hjemme av og til også, men det å kunne gå ut å spise frokost til en grei penge, er ikke så vanlig. Det er forresten et tips om man reiser "på budsjett". Bruk "restaurantpengene" på frokost. Det er veldig trivelig, godt utvalg og god mat, og om man ikke skeier veldig ut, ganske rimelig også.

Vanligvis er dette "Den store fiksedagen" for oss. Men i dag er det "Fête nationale du Québec", så da er det mange butikker og kontorer som er stengt. Dermed blir det en litt amputert Fiksedag. I tillegg har vi vært smarte nok til å ordne litt på forhånd også. Bixi-medlemskapene var sjekket og fikset før vi dro, kontantkort til mobilene fikk vi i går av en venn av familien som hadde tatt i mot dem, så de ble registrert før vi la oss i går. Jammen var vi også så heldige at vi ble stoppet av tre unge turister på vei ut av flyplassen, og de spurte om vi ville "arve" Metrokortene som de hadde...  de hadde gyldighet fram til i dag, og det er også såpass nye at vi slipper å fornye dem, det er bare å fylle på enkeltturer eller ukeskort så mye vi vil.

Turistinformasjonen Down Town, på Peel et kvartal sør for Ste Cathrine.

Men en ting måtte vi gjøre - vi "måtte" gå på Turistinformasjonen for å hente noen brosjyrer for å se hva vi skal finne på her denne måneden. Så i kveld har jeg sittet her og bladd gjennom og lest om Montreal, mye kjent og noe nytt.



Det er ikke bare vi som "fikser" - Montreal by fikser og fikser også.

Montreal er en by full av festivaler og andre festiviteter. I kveld er det stor fest på Place des Arts som følge av nasjonaldagen, om en uke eller noe sånn starter Jazzfestivalen og deretter går det slag i slag. Men den aller største, og samtidig mest forstyrrende festivalen "The Orange Cones-festival"... Den opptar hele byen. Montreal har to hoved-årstider når vi snakker om veier: "Vinter med masse snø" som lager kaos og køer i trafikken når snøen laver ned. Den andre starter bare noen dager etter at vinteren er over; -The Orange Cone Festival"- da fylles byen opp med orange kjegler og det graves her og graves der. Det er veier og store veikryss som skal fornyes, repareres eller lages, det er plasser i byen, det er veier som skal forsterkes og rør som skal skiftes ut.

Det var nesten umulig å komme fram til Turistinformasjonen i dag... men vi fant det til slutt. Og å gå derfra og hjem er sånn at nærmer oss å kunne utfordre Henrik Kristoffersen i slalåmløypa neste vinter...

Vel, oransje kjegler eller ikke, vi finner fram dit vi skal, må bare lete litt ekstra noen ganger. Og vi har det fremdeles bra!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar