søndag 12. mai 2013

Middag på Restaurant Cuisine Cantonaise i China Town


Montreal har et lite China Town, Nord-Amerikas minste har jeg hørt, uten at jeg har sjekket om det er sant.  Men denne gangen er det ikke China Town jeg har tenkt til å skrive om, men om vår favoritt-restaurant der.  Riktignok het den noe annet den gangen vi spiste der første gang for over 12 år siden, og riktignok var vi ikke på langt nær så fornøyd med maten i en periode etter at vi kom tilbake til Montreal i 2005, men etter en liten oppussing og navneskifte, ble det langt bedre igjen!

Er du på jakt etter perfekt service og innbydende dekor, så gå forbi!  Servicen varierer fra veldig hyggelig til lettere gretten...  Synd egentlig, for den gangen vi begynte å bruke restauranten i 1999, var servicen veldig bra.  Interiørmessig er det langt fra de fleste Kinesiske restaurantene vi gjerne er vant med fra Norge.  Her er det lite utvalg i fargerik tapet og lekre lamper...  Men maten er så god og prisen god, så da overser vi både service og dekor.


Dukene er et lag av tynn hvit plast som enkelt og greitt taes av etter hver kunde.  Det gode med det er jo at det spiller ingen rolle om man søler, og det er veldig barnevennlig.  Så fort man får satt seg, kommer det en kanne Jasmin te på bordet, og drikker man opp alt, er det bare å spørre om mer.


Liker du det litt sterkt, anbefaler vi virkelig Hot & Spicy Soup.  Den er sterk, men ikke så sterk at den ikke smaker noe annet enn sterkt.  Dette er den beste Hot & Spicy Soup jeg vet om.  Denne suppa smakte ekstra godt etter et par timer på skøytebanen en kald vinterkveld, men jeg spiser den gjerne midt på sommeren også.


Vi voksne pleier alltid å starte med suppe, men for familiens yngste er den for sterk, så hun står over.  Vi bestiller "suppe til to" - og da får vi en bolle med suppe som vi forsyner oss av.  Som forrett er det nok!


Forrett nummer to er vårrull.  Det hører også med.  Herlig, crispi vårrull som selvfølgelig spises med plummesaus - ikke søt chili saus, ikke soyasaus, men deilig søt plummesaus som ikke bare passer med vårrullen, men som også passer godt etter den sterke suppa.  Vårruller er billig, så ikke forvent å få noe dill-dall eller pynt ved siden av.



Denne gangen spiste vi Kylling med grønnsaker som er favoritt-retten til yngstemann.  Det passer oss godt også, for selv om den er veldig mild, er det rene gode smaker og godt med grønnsaker som vi spiser ved siden av de andre rettene.

Vi bestilte også Biff med grønn paprika og Szechuan pepper og Salt and Spicy Porkchops (koteletter).  Den siste er en rett som jeg aldri ville ha bestilt som eneste rett.  Til det er den rett og slett for tørr.  Men når den kan spises ved siden av andre retter, synes jeg at det smaker herlig.  Mannen i familien der i mot er ikke like begeistret for akkurat den retten.  Men det gjør ingenting, for det er masse annet å velge mellom også, både av milde og sterkere retter.

Om servicen sjelden står til terning kast 6, så er den i alle fall vanligvis rask og effektiv.  De har desserter på menyen, men jeg har aldri sett noen spise det, og ikke skjønner jeg helt hvordan man skal rekke å bestille det heller.  For så fort du er ferdig med å spise, blir bordet ryddet og regningen servert sammen med appelsinbåter, Fortune cookies og våteservietter.


Vel, på tross av plastduker og halvslitt interiør og (manglende) service, kommer vi helt sikkert til å gå her igjen og igjen så lenge maten er så god som den er!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar