søndag 12. mai 2013

Tilbake på gamle trakter

Kjente og kjære lukter, lyder og syn brer seg over oss som et godt og trygt teppe.  Spesielt luktene - de treffer dypt inn i hjertet og gjør at hele kroppen kjenner seg igjen, nesten før man er bevisst det selv.  Det trenger ikke å være verken gode lukter eller vonde lukter, bare lukter.



I tillegg til luktene smøg varmen seg rundt oss og varmet opp både kropp og sjel.  Det var ekstra godt etter noen altfor kalde dager / uker hjemme i Norge.  Kort sagt:  Det var deilig å være tilbake!


Passelig sløve og omtåkede fikk vi handlet oss litt mat og drikke mens vi jobbet spesielt hardt for å holde familiens yngste våken litt lenger enn hun egentlig ønsket.  Vi pleier å ha en regel som sier at ingen får legge seg før klokka ti, men når tiden oppe i hodene våre er mye mer enn det og vi har vært oppe i mer enn 20 timer, begynner det å sige på.


Lange, lyse sommerkvelder er det heller ikke her borte, så da klokka var ni stupte mer enn halvparten av familien i seng og sovnet forholdsvis fort.  At det ble noen altfor tidlige oppvåkninger gjennom natta er bare sånn det er.  Heldigvis vet vi at det går seg til etterhvert.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar