søndag 12. mai 2013

Westmount Park - grønt gress under beina

Nok en nydelig dag i dag! Været er perfekt, ca 25 grader og ikke for høy luft-fuktighet. Herlig! Men vi må nyte det i dag, for nå melder værkanalen om 3 dager med over 30 grader og høy luft-fuktighet, noe som igjen fører til torden og regn og kanskje også dårlig luftkvalitet.



Lekeplasser er ikke det samme trekkplasteret for 11 åringen som for to år siden, men en kombinasjon av lysten til å oppsøke gamle kjente plasser og det å få grønt gress under beina, gjorde at vi bestemte oss for å dra til Westmount Park - denne herlige grønne parken ikke så langt unna sentrum.  Strengt tatt ligger ikke Westmount Park i Montreal, men i Westmount.  Men alle disse små selvstendige "kommunene" ligger så tett at for folk flest, og i alle fall for besøkende, så tenker man på alt som Montreal.  Riktignok ble alle disse småkommunene slått sammen til en stor kommune for noen år siden.  Men et politisk parti på stemmejakt lovte å oppløse sammenslåingen igjen, og sånn ble det...

Vel, skal du til Westmount Park har du flere muligheter.  Du kan ta metro til Vendôme, orange linje, og gå derfra - ca 10 minutter.  Eller du kan ta 24 bussen fra en eller annen plass på Sherbrooke Street Down Town.  Bussen stopper rett utenfor parken.  Men vi liker å gå, så vi gikk fra Atwater Metrostasjon / Place Alexis Nihon, vestover på Maisonneuve - en fin tur i et rolig og trivelig område med mange fine hus. Vi brukte vel en 20-25 minutter, tenker jeg. 



Reiser man med barn i lekeplassalder er Montreal en flott by.  Det er ikke langt mellom lekeplassene, og denne i Westmount er en av de beste.  Her er det  lekeapparater, grønne sletter, toaletter, vann, benker og stier.  Det eneste som ikke er lov her er å sykle og å mate dyrene (fugler og ekorn).  Det siste gjelder forresten de fleste parkene i Montreal.


Det finnes toaletter i denne bygningen her, men spesielt eksklusive er de ikke, så det er ikke dumt å ha med et par våteservietter i lomma...  Det er bare kaldt vann og sjelden tørkepapir.

Vi hadde med oss frisbee og ball slik at vi kunne aktivisere oss selv litt.  Deilig med mykt grønt gress og en passelig blanding av sol og skygge.  For oss som kommer fra en kant av landet som ikke har vært bortskjemt med mye sol og varme de siste årene, var det aldeles herlig med skikkelig sommer og sommeraktiviteter.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar